Towards A Comprehensive Understanding of Da'wah to Muslim Youth - Ahmed Badi, Jamal (Jurnal Usuluddin, 2003)
Artikel ini cuba memberi kefahaman lengkap mengenai da'wah terhadap belia Muslim. Menerusi artikel ini, penulis menerangkan hubungkait di antara gerakan dakwah dan golongan belia berdasarkan keterangan al-Qur'an, al-Sunnah dan amalan generasi awal dalam sejarah Islam. Penulis kemudiannya, menjelaskan beberapa cabaran besar masa kini yang sedang dihadapi oleh golongan belia dan mencadangkan beberapa strategi spesifik untuk mengatasi cabaran tersebut. Di akhir artikel ini, penulis menganalisis dan membuat penilaian terhadap aktiviti-aktiviti dakwah yang dijalankan oleh beberapa organisasi dakwah di Malaysia, khususnya yang memberi tumpuan terhadap kegiatan dakwah di kalangan golongan belia dan remaja.